MegBook

Ryan Gosling filmek a streaming platformokon

Angel

2023. augusztus 21. - MegBook

Ha a Barbie után kedvet kaptál, hogy további Ryan Gosling filmeket nézz, melyben ismét bizonyítja tehetségét, összeszedtem, mely művei érhetőek el a hazai streaming platformok kínálatában, és mit kell tudni róluk.

1b621a27-3275-45b1-9b61-437b825a8a7c.jpeg

Szárnyas fejvadász 2049 – Blade Runner 2049

Hol érhető el: Netflix, Prime Video

Műfaj: akció, dráma, rejtély

Leírás: Három évtizeddel az első film eseményei után, K rendőrtiszt (Ryan Gosling) felfedez egy hosszú ideje eltemetett titkot, amely a káoszba sodorhatja a társadalmat. A felfedezés arra készteti, hogy megkeresse a harminc éve eltűnt Rick Deckardot (Harrison Ford).

Fontos tudni: Ha mind a két szolgáltatóval rendelkezünk, és ragaszkodunk a magyar szinkronhoz, érdemesebb lehet a Prime Videón elindítani, míg itt magyar szinkronnal és felirattal is elérhető, addig a Netflixen csak eredeti hanggal, magyar felirattal nézhetjük meg.

Személyes megjegyzés: fantasztikus a képi világa, plusz az eredetihez képest nekem a történet is jobban tetszett, viszont az én ízlésemnek jópár jelenet indokolatlanul túlnyújtott.

3.jpeg

A szürke ember – The Gray Man

Hol érhető el: Netflix

Műfaj: akció, thriller

Leírás: Amikor a CIA legképzettebb ügynöke (Ryan Gosling), véletlenül sötét ügynökségi titokra bukkan, egy egykori pszichopata kollégája (Chris Evans) jutalmat tűz ki fejére, és nemzetközi bérgyilkosok által indított hajtóvadászatot indít ellene.

Fontos tudni: Netflix Original, kizárólag a Netflix kínálatában található meg, magyar szinkronnal és magyar felirattal.

Személyes megjegyzés: Ryan ide vagy oda, a Netflix továbbra sem tud, a Hallmark szintet kivéve, jó filmet készíteni. Sok pénzt öltek bele, neveket vonultattak fel, mégsem lettem elégedett az eredménnyel.

4.jpeg

Az első ember – First Man

Hol érhető el: Prime Video

Műfaj: történelmi, dráma 

Leírás: Az Oscar-díjas Damien Chazelle és Ryan Gosling rendező-filmsztár páros újra együtt dolgozik a Holdra tartó első űrhajós küldetés magával ragadó történetén, melynek középpontjában Neil Armstrong és az Apollo-11-es történelmi jelentőségű útjához vezető évtized áll. 

Fontos tudni: Kizárólag magyar felirattal rendelkezik, nincs hozzá szinkron. 

Személyes megjegyzés: lenyűgöző, nagyon szerettem.

7.jpeg

A nagy dobás – The Big Short 

Hol érhető el: HBO Max, Netflix, Prime Video

Műfaj: dráma, vígjáték

Leírás: Négy kívülálló (Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt) igaz története alapján készült film, akik előre látták, amit a nagy bankok, a média és a kormány egyöntetűen nem akartak észrevenni: a gazdaság globális összeomlását, és megpróbáltak hasznot húzni belőle. 

Fontos tudni: Ez a film található meg a legtöbb streaming platformon, ám közel sem egyenlő feltételekkel. Ha mindenképp szinkronosan szeretnénk megnézni, akkor a Netflixen és az HBO Maxon megtehetjük, ha viszont nem jelent problémát az olvasás, akkor mind a három szolgáltató kitűnő választás.

Személyes megjegyzés: nem az én világom, biztosan nem fogom százszor megnézni, de nem rossz film. A színészi játékok kiválóak.

8.jpeg

Maradj! – Stay 

Hol érhető el: HBO Max 

Műfaj: dráma, rejtély, thriller

Leírás: Sam Foster (Ewan McGregor) pszichiáter meg akarja akadályozni páciense (Ryan Gosling) öngyilkosságát. Henry egy hét múlva, a 21. születésnapján akar végezni magával. Miközben mind mélyebbre hatol Henry tudatalattijába, Sam racionális világfelfogása is omladozni kezd.

Fontos tudni: HBO Max kínálatában szereplő filmek és sorozatok a legtöbb esetben szinkronosan és feliratosan is elérhetőek, ennél az alkotásnál sincs ez másképp. 

Személyes megjegyzés: Ez az egyik legalulértékeltebb filmje Goslingnak, egyben az én személyes kedvencem. A leírás alapján kétszer is meggondolnám, mikor kezdek bele,  holott a végeredmény az összefoglaló közelében sincsen. Furcsaságok halmaza, de az utolsó képkockával minden a helyére kerül, ha nem töklé lötyög a fejünkben.

9.png

Kék Valentin – Blue Valentine

Hol érhető el: HBO Max

Műfaj: dráma, romantikus

Leírás: Cindy (Michelle Williams) és Dean (Ryan Gosling) az évek során nagyon eltávolodott egymástól. Mielőtt azonban végleges búcsút mondanának egymásnak, egy utolsó próbát tesznek a házasságuk megmentésére. 

Fontos tudni: Szinkronnal és magyar felirattal is rendelkezik.

Személyes megjegyzés: Egy kapcsolat bemutatása akkor és most. Nagyon erős érzéseket váltott ki belőlem, képtelen voltam azóta újranézni. Ha elegünk van az idealizált, hamis képet sugárzó romantikus filmekből, és szeretnénk végre valósat nézni, irány a kanapé, távirányítót elő, és kattintsunk a filmre.

12.jpeg

Szerelmünk lapjai – The Notebook

Hol érhető el: Netflix

Műfaj: dráma, romantikus

Leírás: Nicholas Sparks bestseller-regényének ebben az adaptációjában két fiatal (Ryan Gosling, Rachel McAdams) szerelmét szakítja szét az 1940-es években a háború és az osztálykülönbségek.

Fontos tudni: Ez a film csakis kizárólag akkor nézhető, ha nincsen magyarra állítva a fiókunk. Nincs hozzá se magyar felirat, se szinkron, éppen ezért a találatok között csak akkor jelenik meg, ha fiók beállításainál az angol szerepel. A lokalizált Netflix fiókoknál nincs fent olyan film vagy sorozat, amely valamilyen magyar lehetőséggel nem szolgál.

Személyes megjegyzés: A film milliószor jobb, mint az eredeti könyv. Ikonikus, magával ragadó. A filmnézést mindenképpen tervezzük úgy, hogy ne kelljen kilépni a lakásból utána, a sírástól pandamacira dagadt szem garantált.

13.jpeg

Véres románc – All Good Things

Hol érhető el: Netflix

Műfaj: krimi, dráma, rejtély

Leírás: David Marksot (Ryan Gosling), aki egy befolyásos üzletember fia, azzal gyanúsítják, hogy megölte a feleségét Katie-t (Kirsten Dunst), aki 1982-ben tűnt el. 

Fontos tudni: Se magyar szinkron, se magyar felirat. A Szerelmünk lapjaihoz hasonlóan található meg. Ez persze nem azt jelenti, hogy angol vagy amerikai fiókkal kell rendelkeznünk, ahogyan azt sem, hogy ha átállítjuk a fiók nyelvét, akkor többé nem dobja fel a magyar tartalmakat.  

Személyes megjegyzés: nagyon régen láttam már ezt a filmet, emlékeim szerint bírtam. Krimi és thriller rajongóként mindenképpen újra fogom nézni.

14.jpeg

Emlékezz a titánokra – Remembers the Titans

Hol érhető el: Disney+

Műfaj: életrajzi, dráma, sport

Leírás: Egy újonnan kinevezett afro-amerikai edző (Denzel Washington) és középiskolai csapatának igaz története az első szezonban, egy frissen integrált iskolai focicsapatról.

Fontos tudni: Magyar szinkron és felirat is van hozzá.

Személyes megjegyzés: Ezt a filmet nem láttam, de ami késik nem múlik. Mondjuk ahogy néztem, mellék szerepet játszhat benne Ryan, Az ifjú Herkules kalandjai után, de még A hitetlen előtt jött ki.

15.jpeg

Hazánkban jelenleg öt streaming platform érhető el, ezek közül sajnos kettőn, a SkyShowtime-on és az Apple TV+-on semmilyen film nem található Ryan Goslingtól. Számos további frenetikus alkotásban szerepelt még, melyek nagy bánatorma jelenleg sehol nincsenek fent. Remélem ez hamarosan változik, ahogyan abban is bízom, hogy Ryan beadja a derekát a sorozatoknak, és szerződteti az Apple TV+. A magas minőségi tartalmak miatt ott látnám viszont őt a legszívesebben. Addig is, azért van mit nézni tőle. 

Izzítsuk a mikrós popcornt, jöhet egy jó kis Ryan Gosling maraton. 

A bejegyzés trackback címe:

https://megbook.blog.hu/api/trackback/id/tr9018195493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása