MegBook

Karácsonyi filmes adventi naptár – 2. rész

Christmas Tree Farm

2023. december 11. - MegBook

Elkészítettem a saját karácsonyi filmes adventi naptáramat, mely 24 darab ajánlást tartalmaz első sorban a hazai streaming szolgáltatók kínálatából. A múlt héten már megjelent az első blokk, most jöjjön a következő 7 film. Hangolódjunk együtt az ünnepekre. 

kara_csonyi_filmes_adventi_napta_r_2_4.jpeg

11. nap – Karácsony Artúr (Arthur Christmas)

Hol nézhető: Netflix

Műfaj: családi film, vígjáték, animáció

Leírás: A Mikulás ügyetlen fia, Artúr küldetésre indul Nagyival, hogy kevesebb mint két óra leforgása alatt ajándékot adjanak át egy fiatal lánynak.

Fontos tudni: Csak magyar felirattal elérhető, nincs hozzá magyar szinkron.

Személyes megjegyzés: Humoros, érzékeny, kiváló mese csodálatos animációval miközben modern is, de ez egyáltalán nem megy a közvetítendő üzenet rovásárára. Kötelező alkotás mindenkinek. 

12. nap – Nagykarácsony (Christmas Flame)

Hol nézhető: Netflix

Műfaj: vígjáték, romantikus

Leírás: Egy kudarcba fulladt eljegyzési kísérlet után egy megzuhant tűzoltót kihelyeznek  egy karácsonyi vásárt felügyelni, ahol megismerkedik egy tanárnővel, aki megpróbálja meggyógyítani a szívét. 

Fontos tudni: Magyar film, ebből kifolyólag magyarul beszél, de magyar feliratot is találunk hozzá.

Személyes megjegyzés: Úgy gondoltam, az egyetlen magyar karácsonyi film nem maradhat ki ebből a listából. A magyar filmek és én két külön világba tartozunk, annyit csalódtam már, hogy ritkán merek próbálkozni velük. Meglepő módon ez a film egészen jó. A történet aranyos, a színészek jók, és a hangulatot is eltalálták.

13. nap – Karácsonyi krónikák (The Christmas Chronicles)

Hol nézhető: Netflix

Műfaj: vígjáték, családi, kaland

Leírás: Egy testvérpár, Kate és Teddy Pierce története, akiknek karácsonyi terve, hogy levideózzák a Mikulást, olyan váratlan utazássá válik, amelyről a legtöbb gyerek csak álmodni mer.

Fontos tudni: Netflix saját gyártású filmje magyar szinkronnal és magyar felirattal.

Személyes megjegyzés: Csodálatosabbnál csodálatosabb jelenetekkel teli ez a film, elsősorban amiatt érdemes megnézni, amit fel akar dolgozni. A veszteséget. A mód pedig, ahogyan ezt teszi gyönyörű. Minden egyes alkalommal könnyeket csal a szemembe. 

14. nap – 12 karácsonyi randi (12 Dates of Christmas)

Műfaj: vígjáték, családi, romantikus

Leírás: Kate szép, fiatal és szingli, december 24-én randizik Milesszal a szimpatikus, jóképű fiatalemberrel. A borzalmas vakrandit követően Kate álomra hajtja fejét, ám arra ébred, hogy ismét december 24-e van.

Fontos tudni: Jelenleg egyik streaming szolgáltató kínálatában sem szerepel, de több helyről kölcsönözhető.

Személyes megjegyzés: Imádom azokat a történeteket, melynek szereplője időhurokban reked, így nem is volt kérdés, ezt is szeretni fogom. Igazán bájos karácsonyi film jellemfejlődéssel és romantikával fűszerezve.

15. nap – A karácsony szellemében (Spirited)

Hol nézhető: Apple TV+

Műfaj: vígjáték, családi, musical

Leírás: Képzeld el Charles Dickens szívmelengető meséjét egy lelketlen emberről, akit négy szellem látogat meg karácsony éjjelén – csak most minden sokkal viccesebb! Meg Will Ferrell, Ryan Reynolds és Octavia Spencer is szerepel benne. Meg tele van nagyszabású musicaldalokkal is. 

Fontos tudni: Apple Original, kizárólag magyar felirattal nézhető.

Személyes megjegyzés: A Karácsonyi ének egy újabb feldolgozása. Ezúttal musical változatban és némi csavarral nézhető végig a klasszikus történet. Számtalan verzióban láttam már, és be kell vallanom, szerintem ez az egyik legjobban sikerült adaptáció. (A  másik kedvencem a Jim Carrey-s Karácsonyi ének.) Iszonyatosan vicces, a dalok annyira fülbemászóak, hogy garantáltan napokig énekeljük az utcán, vagy hallgatjuk a film zenéjét, Ryan Reynolds és Will Ferrell kettőse pedig fenomenális. Mertek változtatni, az újszerű ötletek mellett az eredeti történet magját is megtartották. Jól nyúltak hozzá, remek lett a végeredmény, de az Apple-től nem is lehet mást várni. Egyetlen problémám akad csak, Will Ferrell és Octavia Spencer között egyáltalán nem működik a kémia. Idén Dickens klasszikusának ezt a verzióját nézd.

16. nap –  Ez a karácsony (This Is Christmas)

Hol nézhető: SkyShowtime

Műfaj: romantikus, vígjáték, dráma

Leírás: Mikor Adam vonata ingázás közben karácsony előtt egy héttel lerobban, és utastársaival az angol vidéken rekednek, úgy dönt, hogy egy spontán karácsonyi bulira hívja utastársait. 

Fontos tudni: Sky Original, csak magyar felirattal rendelkezik.

Személyes megjegyzés: Ez a karácsonyi film egyszerűen fantasztikus. Különleges a története, szépen bontja ki a cselekményt, csodás, ahogyan megismerteti velünk a szereplőket. Egyáltalán nem összecsapott és még csak nem is felületes. A színészi alakítások terén pedig kész aranybánya. Brit alkotás, ami legpozitív értelemben meg is látszik a produkción. A főbb szerepekben régi ismerősökre lelhetünk Alfred Enoch (Dean Thomas, Harry Potter filmek), Kaya Scodelario (Teresa, Útvesztő trilógia) és Timothy Spall (Féregfark, Harry Potter filmek) személyében.

17. nap – Keresztanyu (Godmothered)

Hol nézhető: Disney+

Műfaj: családi, vígjáték, fantasy

Leírás: Eleanor a fiatal, tapasztalatlan tündérkeresztanya próbálja bebizonyítani, hogy a világnak és az embereknek még mindig szükségük van tündérkeresztanyákra.

Fontos tudni: Magyar szinkronnal és felirattal is nézhetjük.

Személyes megjegyzés: Már egy korábbi válogatásomban is szerepelt, de annyira szívmelengető alkotásról beszélünk, hogy egyszerűen kihagyhatatlan ebből a listából is. Egyáltalán nem klisés karácsonyi film, a főszereplő egy megözvegyült anyuka, aki a munkát és az egyedülálló szülőséget próbálja összeegyeztetni. Megannyi mesei utalással teli, okos humor, könnyen kedvelhető figurák jellemzik, miközben számtalan komoly üzenetet közvetít. 

A karácsonyi filmes adventi naptár harmadik és egyben befejező része jövő héten érkezik. Jó filmnézést és készülődést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://megbook.blog.hu/api/trackback/id/tr218276693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása