MegBook

Karácsonyi filmes adventi naptár – 3. rész

Last Christmas

2023. december 18. - MegBook

Imádom a karácsonyi filmeket, ezért hangolódás céljából elkészítettem a saját karácsonyi filmes adventi naptáramat, mely 24 darab ajánlást tartalmaz első sorban a hazai streaming szolgáltatók kínálatából. Az első és második blokk már megjelent, most jöjjön az utolsó 7 film. A legnagyobb kedvenceimet a végére tartogattam, ezeket minden egyes évben megnézem. Készüljünk együtt az ünnepekre!

karacsonyi_filmes_adventi_naptar_3.jpeg

18. nap – Klaus: A karácsony titkos története (Klaus)

Hol nézhető: Netflix

Műfaj: animáció, családi film, vígjáték

Leírás: Egy önző postás és egy visszahúzódó játékkészítő valószínűtlen barátságot köt, és örömet szerez egy hideg, sötét városnak, melynek égető szüksége van rá. 

Fontos tudni: Netflix Original magyar szinkronnal és magyar felirattal. 

Személyes megjegyzés: Egy történet a karácsony és a Télapó misztikájának kialakulásáról valósághű keretek között. Fantasztikus a történet, tökéletes a dramaturgiája, a humora, az animáció pedig lenyűgöző. Rengeteg ponton kapcsolódhatunk hozzá, akár még könny is szökhet a szemünkben a nevetéstől vagy éppen az érzelmektől. 

19. nap – Holiday (The Holiday)

Hol nézhető: Netflix, Prime Video, SkyShowtime

Műfaj: vígjáték, romantikus

Leírás: Egy angol újságírónő és egy hollywoodi filmelőzetes-szerkesztő – egyikük sem túl szerencsés a szerelemben – lakást cserélnek az ünnepekre remélve, hogy így megszabadulnak az érzelmi terhektől.

Fontos tudni: A Netflixen és a SkyShowtime-on magyar szinkron és magyar felirat közül is választhatunk, míg a Prime Videón csak magyar felirattal nézhető.

Személyes megjegyzés: Imádom ezt a filmet. Amellett, hogy két erős, példamutató nő a főszereplője, olyan hangulatot és tanulságokat közvetít, melyekkel minden egyes nézés során több leszek. A története inspiráló, a zenéje tökéletes, a színészek pedig legendásak. 

20. nap – A Grincs (The Grinch)

Hol nézhető: Netflix, Prime Video, SkyShowtime

Műfaj: családi, vígjáték, animáció

Leírás: A Grincs egy cinikus méregzsák történetét meséli el, akinek küldetése, hogy ellopja a karácsonyt, ám egy fiatal lány ünnepi lelkesedése megváltoztatja a hozzáállását.

Fontos tudni: Mindhárom szolgáltatónál választhatjuk a filmet magyar szinkronnal és/vagy magyar felirattal. 

Személyes megjegyzés: Zseniális a humora, a magyar fordítás sziporkázó, eredetiben pedig Benedict Cumberbatch kölcsönzi Grincsnek a hangját, aki tökéletesen eltalálta a szerepet. Más, mint az élőszereplős változat, mindenképpen érdemes megnézni, ha kikapcsolódásra és karácsonyi melegségre vágyunk. 

21. nap – Múlt karácsony (Last Christmas)

Műfaj: vígjáték, dráma

Leírás: Kate manóként dolgozik egy egész évben nyitva tartó karácsonyi üzletben. Kate végtelen balszerencsével és rossz döntéshozatallal néz szembe, mígnem találkozik Tommal, egy titokzatos múltú, jószívű férfival, aki megkérdőjelezi cinikus világnézetét. Úgy tűnik, semmi sem tarthatja együtt ezt az össze nem illő párost, de néha hallgatnod kell a szívedre... és annyi kell, hogy higgy.

Fontos tudni: Jelenleg egyik streaming szolgáltatónál sincs fent, de több helyről kölcsönözhető.

Személyes megjegyzés: Annyira szép, szívhez szóló és váratlan ez a karácsonyi mozi, hogy annak ellenére, jelenleg semelyik streaming platformon sem szerepel, itt a helye a listában. Egy olyan történet, ahol a kezdéskor a főszereplő megzuhant állapotban van, ahogy pedig haladunk előre a cselekményben, úgy fejlődik a jelleme. A főszerepet a Trónok harcából ismert Emilia Clarke alakítja, partnerei többek között az Oscar-díjas Emma Thompson és a szintén Oscar-díjas Michelle Yeoh. Ismét egy brit alkotásról beszélünk, így nem is kérdéses, a végeredmény magával ragadó és minőségi. A forgatókönyvet többek között  Emma Thompson írta.

22. nap – Igazából szerelem (Love Actually)

Hol nézhető: Netflix

Műfaj: vígjáték, dráma, romantikus

Leírás: Számos nagyon különböző pár szerelmi életét követi nyomon különféle, egymással lazán összefüggő történetekben, amelyek a karácsony előtti egy hónapban játszódnak Londonban.

Fontos tudni: Kizárólag magyar felirattal érhető el, nincs hozzá szinkron. 

Személyes megjegyzés: Hol nevettet, máskor könnyt csal a szembe, reményt ébreszt, vagy ítélkezésre késztet. Igazi sztárparádé, élvezetes alámerülni a fantasztikus színészi játékokban. Egy klasszikus, ha nem láttad még, öreg hiba. Irány a kanapé, és nézd meg. Most! 

23. nap – A szerelem illata (Love Hard)

Hol nézhető: Netflix

Műfaj: vígjáték, romantikus

Leírás: Egy Los Angeles-i lány, akinek nincs szerencséje a szerelemben, egy randi alkalmazáson keresztül beleszeret egy keleti parti srácba, és úgy dönt, meglepi őt az ünnepekre. Amikor találkozik vele, rájön, hogy a srác kamu profilt készített és átverte.

Fontos tudni: Netflix saját gyártású tartalma magyar szinkronnal és felirattal. 

Személyes megjegyzés: 2021-es év legjobb karácsonyi filmje. Modern, nagyszerű helyzetkomikumokkal. Romantikus vígjáték, de az átlagosnál magasabb szintet hoz, a karácsonyi elemek felvonultatásában igazán kreatív megoldásokat választottak. Nem véletlenül választottam közvetlenül az Igazából szerelem után, akad olyan poén, amit kizárólag ennek a filmnek az ismeretében értünk meg. Ha mindez nem elég, akkor csak annyit mondok, Nina Dobrev a Vámpírnaplókból. 

24. nap – Noelle: A Télapó lánya (Noelle)

Hol nézhető: Disney+

Műfaj: családi, vígjáték, fantasy

Leírás: Kris Kringle lánya karácsonyi hangulatban van, de szeretné, ha valami fontosat tehetne, mint a bátyja, Nick, aki idén karácsonykor átveszi az apjuk helyét. Amikor Nick már majdnem szétmorzsolódik a nyomás alatt, Noelle azt javasolja neki, hogy tartson szünetet és menjen el… de amikor nem tér vissza, Noelle-nek meg kell találnia a bátyját, és időben visszahoznia, hogy megmentse a karácsonyt. 

Fontos tudni: Választhatunk magyar szinkront és magyar feliratot is. 

Személyes megjegyzés: A legnagyobb kedvencem az összes karácsonyi témájú film közül. Többek között Anna Kendrick miatt imádom igazán, de a történet is remek, a dramaturgiájáról és az információk adagolásáról nem is beszélve. Számos karácsonyi utalást találunk benne különböző módokon, például karácsonyi dalok egy-egy sorai hangoznak el prózai formában. Igazi csemege ezeket felfedezni. Nem egy romantikus mozi, amiért extra pont jár a készítőknek. Ez a film is szerepelt egy korábbi válogatásomban, de igazán itt a helye.
Ezzel véget is ért a karácsonyi filmes adventi naptár sorozatom. Karácsonyi hangulatban nem akadt hiány, remélem sikerült lelkileg felkészülnünk az ünnepekre és átadni magunkat a karácsony szellemének. Ha pedig valamelyik filmet nem sikerült a kijelölt napon megnézni, tökéletesek a két ünnep közötti időszakra is. Ezúton áldott, békés, zserbóban és örömökben gazdag karácsonyt kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://megbook.blog.hu/api/trackback/id/tr6718281321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása